Ilmus Wolf Groupi juhtimisraamat

Euroopa juhtiv ehitusmaterjalide tootja Wolf Group andis välja raamatu „Wolf Groupi juhijutt“, mis sisaldab igapäevaelus rakendatavaid juhtimispõhimõtteid ja väärtusi. Juhatuse esimehe Peeter Tohveri sõnul pole see raamat mõeldud ainult tippjuhtidele või juhtimisteoreetikuile, vaid kõigile, keda kõnetab ettevõtte juhtimise teema.

Kümnekonnast peatükist koosnev juhtimisraamat pakub Wolf Groupi inimeste mõtteid, kogemusi ja näidisjuhtumeid ettevõtte 27 tegevusaastast, mille aitas kaante vahele koondada dramaturg ja kunstiteadlane Eero Epner ning illustreeris Urmas Nemvalts.

„Tegu pole juhtimise juhendi, vaid meie eluga läbi juhtimise prisma,“ kinnitab Tohver. Need pakuvad inspireerivaid lugusid liidrite mõtteviisist, võimalust tajuda hea juhtimise tähtsust ja juhtide ees seisvaid väljakutseid.

 „Wolf Group ei ole nagu parlament, siin suuga sooja õhu ringiajamise eest palka ei maksta,” tõdetakse raamatus. „Räägi vähem. Tee rohkem.“

Peatükid „Mina – juht“, „Juhi ülesanded“, „Sihtide seadmine“ jt annavad ülevaate Wolf Groupi juhtimise protsessist ja inimestest, kes siin töötavad. Räägitakse vastutusest ja julgusest teha keerulisi valikuid, meeskonna usaldamisest, kiirete otsuste langetamisest. Tõeline juht teab, et ükski töötaja ettevõttes ei ole asendamatu ja meeskonnatöös võib saada eestvedajaks keegi teine.

„Me uskusime algusest peale, et meeskonna liikmed peavad ise hakkama saama,“ ütleb ettevõtte asutaja Jaanus Paeväli. „Pole ju mõtet palgata kedagi, kes ei mõtle ise, vaid ootab igas asjas juhi käsku.“ See omakorda tähendab, et hea juht on ainult see, kelle meeskond töötab hästi.

Eestikeelne originaal ja peagi ilmuv ingliskeelne tõlkeraamat on eelkõige mõeldud grupi enda 422 töötajale Euroopas ja Ameerikas, kuid ka klientidele, koostööpartneritele. Wolf Groupis on juhtide koolitusprogramm ning igast töötajast võib saada tulevikuliider.

Eesti kapitalil põhinev ehitusvahtude, -silikoonide ja -liimide tootja Wolf Group on Krimelte OÜ õigusjärglane. 2021. aasta lõpust kannavad kõik Wolf Groupi müügiüksused 10 riigis Wolf Groupi nime. Peakontor vahetab nime sel aastal. Wolf Groupi tooteid turustatakse Penosili, Olivé ja Tempsi kaubamärkide alt.

Loe Wolf Groupi juhijuttu SIIT.